::: EFRA GP Slovenija 2006 - 14. do 16. april !!!

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

::: EFRA GP Slovenija 2006 - 14. do 16. april !!!

OdgovorNapisal/-a SERPENT » 10.03.2006, 11:12

Nova stran deluje. Naslov je isti kot lani: http://mk-tolmin.klub-kts.si/

LP
Jernej
http://www.toprc.eu
...feel special !!!
Uporabniški avatar
SERPENT
Forumski veteran

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Danilo » 09.04.2006, 17:50

Obveščam vas ,da bodo vsi tekmovalci ,ki so se prijavili na EFRA GP lahko koristili pisto že od jutri dalje od 8.00 - 20.00 (vsak dan do petka ko bo znan urnik izvedbe GP-ja.

Še zanimivost! Danes dopoldne sta se na pisti že prikazala oba prijavljena Danca ,ki sta prišla z kamp prikolico .Kot sta mi povedala sta se vozila natanko 24 ur! Pa naj še kdo reče ,da je Tolmin tako daleč!
Za užitke nekateri ne poznajo meja! Kapo dol. Da pa jih ne bo kdo na začetku, ko sta še sama motil , sta si seboj pripeljala čuvarja in sicer pravega nemškega ovčarja.Za varnost je pač treba poskrbeti!
No šalo na stran , pes je prav krotek in prijazen, očitno bo to njun edini danski navijač.

Tako začenja se naporen teden za nas prireditelje in zagotavljam vam , da smo dobro pripravljeni in bo dirka speljana kot se za GP spodobi.

l.p. Danilo
Uporabniški avatar
Danilo
Naš človek :)

Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a Robert » 15.04.2006, 19:03

Pozdravi z tolminske piste 8)

Za nami je prav lep dan,pravkar smo izpeljali zadnje kvalifikacije in je zacelo malce dezevati :evil: ,upajmo,da se do jutri zlije.

Nekaj rezultatov pred polfinali:

1/10 200 mm

1.Manuel Huber BL 18.723
2.Martin Christensen BL 18.968
3.Gerhard kandelhart BL 18.989
4.Reto Martignoli BL 19.086

1/8 IC

1.Stefano Solaroli BL 16.495 (nov rekord proge)
2.Jernej Vuga BL 16.611
3.Hanaver Stefan BL 16.655
4.Marco Vanni BL 16.754

(BL-Best lap)

Ostali nasi:

1/10 200mm

13.Vladimir Knethl
15.Nejc Duh

1/8IC

7.Ales Dobnikar
8.Luka Sajovic
10.Aljosa Gril
12.Nejc Mihelic
13.Matej Dobnikar
16.Anze Cerne

Toliko za enkrat,vec jutri,za fotke pa prosim udelezence.
Uporabniški avatar
Robert

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 16.04.2006, 08:08

GO GO SLOVENIJA!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 16.04.2006, 12:07

Še prispevek Jerneja Vuge na myTSN: http://www.mytsn.com/publ/publ.asp?pid=11747

Pograšam K. Gregorja, kaj ni štartal :?:
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

OdgovorNapisal/-a Robert » 16.04.2006, 20:04

Se koncni rezultati

1/10 200 mm

1.Manuel Huber
2.Emil Kostadinov
3.Vladimir Knehtl

11.Nejc Duh

1/8 IC Track

1.Buemi Laurent
2.Stefano Solaroli
3.Mutu Gabriel

5.Aljosa Gril
8.Jernej Vuga-okvara v finalu
11.Nejc Mihelic
12.Luka Sajovic
13.Anze Cerne
16.Matej Dobnikar
17.Ales Dobnikar

Izcrpnejse rezultate dobite v kratkem(par dni) na http://www.mylaps.com

Se kratek povzetek danasnjega dne-mokro :x
Dopoldan smo izvedli dvojne polfinale v vsaki kategoriji in prosti trening za direktne finaliste.Po kosilu sta sledili dve skrajsani(45">30") finalni voznji.
Uporabniški avatar
Robert

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 16.04.2006, 20:15

Čestitke članoma MSM K. Vladotu (mojstru dežja) za osvojeno 3. mesto in D. Nejcu za osvojeno 11. mesto. :wink:

BRAVO. :) :D :lol:
Zadnjič spremenil nitro-s, dne 16.04.2006, 20:23, skupaj popravljeno 2 krat.
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

OdgovorNapisal/-a branez » 16.04.2006, 20:16

Robert napisal/-a:3.Vladimir Knehtl

11.Nejc Duh

Prava asa sta!

Č E S T I T K E ! ! !
Uporabniški avatar
branez
Član

OdgovorNapisal/-a Scythe » 16.04.2006, 20:28

VLADO čestitke res pravi dežni dirkač Bravo tudi Nejcu!!

HOČEMO SLIKE !!!!!
Xray T4, X12 RX8, REDS
www.Toprc.eu
Scythe
----------------------------

Kraj: Fram

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 16.04.2006, 20:57

Hvala vsem za čestitke.Rad bi se zahvalil mojimu mehaniku in vsem ki so mi pomagali torej naš ELČI,A DOBNIKAR IN ALJOŠA.Izkušenj še nimam to se vidi.Ko pristaneš v travi ne smeš devati gasa ker lahko hitro kaki kamen skoči v jermenice in tako zgubiš uvrstitev v finale :cry: :cry: .
Jetforce

OdgovorNapisal/-a nejcnm » 16.04.2006, 21:26

:DČestitke vsem Slovenčkom........še posebaj Aljošiiiii.....BRAVO!!!
1. mesto Državno prvenstvo 1:8 rally 2009
2. mesto Državno prvenstvo 1:8 rally 2008
3. mesto Državno prvenstvo 1:8 rally 2007
Uporabniški avatar
nejcnm

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 16.04.2006, 21:47

Čestitke vsem :wink:

lepo da so SLO vozniki pokazali da bo na DP še letos zanimivo.

se vidimo čez en teden v Tolminu :lol:
LP, Borut
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a ELO » 16.04.2006, 22:02

@nitro-s:
žal, mogoče zopet čez 10 let...

sicer pa;
za menoj so res zelo prijetni štirje dnevi modelarstva, kjer sem predvsem kot (slab in "prepameten") mehanik pomagal billu in ostalim. vsem žal nisem mogel pomagati, pač pomanjkanje časa in da, tudi energije in volje...

družba je bila prijetna, po dolgem času sem srečal kar nekaj prijateljev ki jih spoštujem in uživam v njihovi družbi, mogoče tudi oni spoštujejo mene ali pa samo uživajo v moji družbi...

vzdušje med samimi tekmovalci je bilo nenaelektreno in res vsak trenutek prijetno. tudi jaz kot mehanik sem lahko spregovoril s tujci, mogoče ravno zato, ker mied njimi ni bilo nobenega, ki bi me označeval za lovaša.
sicer pa, ko se bom, kot smo videli v tolminu, na tekmo pripeljal z novim mecedesom s500, kupoval na kilograme kiss-line gum, po 10 srečk, medtem ko drugi eno, ja, takrat bi mi tak naziv ustrezal, trenutno mi ne.

škoda, da je organizatorjem malce zagodlo vreme, toda kljub temu je bila tribuna polna, ljudje nasmejani... jaz si vremena ne enem k srcu, mogoče si ga kdo izmed tistih osmoljencev, ki so imeli z dežjem pogojene težave...

rezultatov ne komentiram, upam pa, da ste se vsi kaj naučili in da boste pridobljene izkušnje koristno uporabili.

čau!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a nelarozi » 16.04.2006, 22:21

dejte nm kej slik pokazat 8)
Chassis: Team Losi JRXS Type R
Power: Team Tekin - Trak Power

http://www.tesnila.com
http://www.brisalci.com
Uporabniški avatar
nelarozi

Kraj: Rocen

OdgovorNapisal/-a Robert » 16.04.2006, 22:40

nelarozi napisal/-a:dejte nm kej slik pokazat 8)

Zakaj pa nisi prisel v zivo pogledat :?:

Za gledalce ni bilo prijavnine,niti vstopnine :shock:
Le srecelov,ki pa ni bil obvezen :wink:
Da ni dalec so dokazali Danci :D
Uporabniški avatar
Robert

OdgovorNapisal/-a nelarozi » 16.04.2006, 22:43

Pomankanje časa , učenje in vse ostalo kar se najde! Če pa bi že prišel v Tolmin bi zagotovo vozil ;)
Chassis: Team Losi JRXS Type R
Power: Team Tekin - Trak Power

http://www.tesnila.com
http://www.brisalci.com
Uporabniški avatar
nelarozi

Kraj: Rocen

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 16.04.2006, 23:36

Še moj komentar, dokler sem še pod frišnimi vtisi :lol: ...
Torej tale "kraljevska" kategorija povsem upravičeno nosi tak naziv - namreč po prvi pravi dirki s takim avtom šele vidiš v kaj si se sploh podal. Torej brez pomoči naših (Černe, ELO, Gril in ostalih) bi lahko že prvi dan spokal kufre in jo mahnil domov. Tako pa ti posodijo dober vplinjač, nekaj rezervnih kosov in seveda svoje izkušnje, da zadeva sploh začne funkcionirat 8) Na tem mestu torej najlepša hvala vsem!
Kar se pa rezultatov tiče:
Iskrene čestitke Vladotu, kdor zna pač zna-za po dežju vozit in avto pripravit moraš že imet nekaj za sabo da vse dela kot mora in Vlado že ve kako je treba! Le zmagovalne gume so dobile noge in verjetno počivajo na kaki polici mladinske sobe...Nejcu (jetforce) pa res sreča ni bila naklonjena, sicer bi bil sigurni A finalist in to že na eni njegovih prvih tekem (no, ta je bila celo EFRA).
Za 1:8 kategorijo pa lahko rečem, da bi imeli slovenčki zanesljivo prvouvrščenega (Jerneja Vugo), če ne bi mokrota naredila svojega. Brez konkurence v mokrem, res vsa čast za vožnjo in pripravo modela. Sicer pa tudi moj klubski sotekmovalec "Bill" (A. Gril) ve kako se pripravi avto za dež in je tako končal kot najboljši naš v A finalu. Če bi bilo pa še kaj več časa za pripravo, pa bi morda bilo lahko še precej bolje, ker za najboljšimi nismo bili veliko! Še enkrat "you're the man Bill"!
Od tistih, ki smo še ostali, so se nekateri v polfinalih še podali v borbo z dežjem (Nejc Mihelič in Luka Sajovic), nekateri (tiste p**** Dobnikarji :wink: ) pa še to ne, in je ostalo pri tem. Pač prva tekma, brez pravih gum in brez dobro pripravljene elektronike...raje ne. Na suhem pa je šlo, kakor lahko za prvič sploh gre s povprečnim motorjem in povprečno nastavljenim avtom; vsaj eden od sedmih sem bil, ki so peljali 18 krogov v kvalifikaciji če ne drugega :lol Naš "ta mal" pa (pre)hiter kot je zna naredit kako neumnost, samo taka smola kot jo je imel tokratna "žrtev" pa se mislim da ne more ponovit. V nezakrito jekleno palico na začetku ravnine :roll:

Ja no, to bi bilo to - drug teden gremo spet na "kraj zločina" na DP! :twisted:

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a MaNe » 17.04.2006, 09:32

Čestitke vsem slovencem, posebej pa MSMovcema.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a grilnet » 17.04.2006, 10:39

No ko se mi je končno uspelo naspati (zvečer razdiral avto zaradi dežja), lahko še jaz napišem svoj komentar.

Ko sedaj takole premlevam sem z svojo dirko zelo zadovoljen, saj sem v danih pogojih dosegel res maximum.

Najprej bi se rad vsem zahvalil za pomoč (Černe, Dobnikar,...), še posebej pa zagotovo najbolj zaslužnemu za uspeh, profi mehaniku Gregorju K., kateremu je uspelo nastaviti mojega mugna res optimalno, saj je bil oprijem avta res fantastičen. Žal so nama druge sile pokvarile še boljšo uvrstitev v finalu.

Že na treningih sem imel obilico težav z sklopko, katere nikakor nisem mogel poštimati da bi delovala pravilno, po mojem okusu. Lego avtomobila pa je Gregor iz vožnje v vožnjo popravljal, izboljševal. Na koncu sem res opazil razliko že v minimalni spremembi položaja sprednjega stabilizatorja, ko sva pač delala samo še na "stabilnosti" celotnega modela.

V kvalifikacijah nama je šlo zelo dobro vendar zopet nisem bil zadovoljen z sklopko (to področje sem nastavljal sam!!!) tako da sem že obupal po 3 kvalifikacijah in po 6-ih vožnjah ostal kljub temu na odličnem 10 mestu.

Polfinale se je za naju začelo stresno, kajti nisva imela gum za dež. Po težkih 20 minutah lovljenja modela po porgi se nama je uspelo uvrstiti v finale kot 7 uvrščenem.

Nato je bilo jasno da brez kissling-ov ne bo šlo in jih je bilo treba pač kupiti tam. Vendar je dež avto preveč načel in tu so se začele težave. Elektronika je delovala čudovito saj je v vodi preživela cca 60 min vožnje torej sva to poštimala ok.

Sedaj pa k težavam ki so nas stale boljše uvrstitve (to sem pogruntal ko sem avto razdrl). Cel finale sem imel probleme z bremzo, ker je prijemala neenakomerno in sunkovito kar je v dežju ključnega pomena saj se pri takem dogajanju skoraj vsakič zasuka avto če nisi 100% zbran na vožnjo. Torej napake: odlimala se mi je zavorna obloga, zaribala sta ležaja vzvoda zavore in na zadnjem jermenu manjka približno 1/3 zob. Zato sem imel toliko problemo z vožnjo v finalu.

Sem pa prišel do konca in bil najbolje uvrščeni SLO tekmovalec, kar si štejem v čast.

Res še enkrat hvala vsem pomočnikom in pa seveda zagotovo najboljšemu mehaniku Gregor Koritniku!!!!!

LP
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a SERPENT » 17.04.2006, 11:22

V par besedah: najprej razočaranje, potem pa vseeno zadovoljstvo, ker sem bil zrel za zmago v vseh vremenskih pogojih.
Najprej sem imel na suhem kar nekaj težav z nastavitvijo modela, v zadnjih 2. kvalifikacijah pa sva z mojim super mehanikom Matejem Miklavcem izprobala nekaj novega in avto se je začel peljati. Prepričan sem, da bi bil v finalu (če bi bilo v suhem) avto še veliko hitrejši, saj sem sedaj vedel, v katero smer iti. Pa tudi v kvalifikacijah bi lahko imel prvo štartno mesto, če ne bi imel nekaj težav s prehitevanjem (zaostal 15 stotink za prvim).

Tudi v dežju sem vedel, da bom zelo hiter, ker mi to nikoli ni delalo težav.

Na žalost pa je odpovedala elektronika (verjetno kondenz v sprejemniku...morem še razdreti) in tekme je bilo konec po 12. minutah, ko sem zapeljal v bokse na tankanje in je naenkrat vsa elektrika crknila.
Finale se je zame začel lepo in sem po 6. minutah vodil že z več kot dvema krogoma prednosti (moji časi so bili v povprečju 2s hitrejši in do konca finala sem obdržal bestlap, skoraj 1s boljši od naslednjega...).
Avto je v dežju deloval brezhibno in že po par krogih sem videl, da lahko vozim veliko hitreje in nisem nič reskiral.
A kaj, ko je za končno zmago potrebna tudi sreča.

Izgleda, da mi GP v Tplminu ni usojen... 8)

Vsekakor pa lahko potegnem pozitivno izkušnjo iz vsega tega, pa še upam lahko, da se je to zgodilo letos prvič in zadnjič.

Pa še čestitke Aljoši ter Vladotu za lepi vožnji.

Se vidimo naslednji vikend spet v Tolminu.

LP
Jernej
http://www.toprc.eu
...feel special !!!
Uporabniški avatar
SERPENT
Forumski veteran

Kraj: Nova Gorica

Naslednja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov