off-road dirka; pritožba

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

off-road dirka; pritožba

OdgovorNapisal/-a ELO » 28.10.2007, 09:37

ker sem še vedno predsednik md minerva moram po uradni dolžnosti (na zahtevo članov) podati pritožbo na predlagan termin zadnje off-road dirke.

razlog za pritožbo:
sobota, 3.11.2007 kot dan tekme za DP 2007 ne ustreza.
3.11.2007 po naši evidenci tudi ni bil med rezervnimi termini.

predlog:
tekma naj se izvede vsaj v nedeljo, 4.11.2007, še bolje pa 11.11.2007.

l.p.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a nejc » 28.10.2007, 11:20

še malo pa bomo po snegu vozili.. :?
http://www.delko.si/
Mugen MBX-6R EU
Uporabniški avatar
nejc
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Elanko » 28.10.2007, 16:04

Mislim da je to kar se kregate okrog dirke samo zmešnjava. Pač taka je odločitev g. Nebca, organizatorja te dirke.
Datum se sedaj ne more spremenit, saj je že nazačetku sezone treba vpisati rezervni termin... Poleg tega vsi predlagate datume kot so 11.11 kar vsi dobro veste da je to praznik sv. Martina ko se mošt spremeni v vino...
Uporabniški avatar
Elanko
Novinec

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 28.10.2007, 16:11

To se je vedelo tudi na začetku leta...

In g.Nebec se ne mora kar tako odločati .. Zato pa je pravilnik in ZAMS..
Jetforce
----------------------------

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ŠKALEC » 28.10.2007, 17:04

Točno to, kar je Gregor napisal sem jaz že včeraj omenil in se z napisanim popolnoma strinjam.

ŠKALEC napisal/-a:P.S.
Me zanima če je ta termin (kot rezervni) bil vpisan v obrazcu na začetku sezone, kateri se je poslal ZAMS-u ?

.... tako da sem za to, da se izpelje dirka na tisti datum, ki je bil v začetku sezone vpisan kot rezervni, če ne pa naj bo dirka v nedeljo 4.11. kjer nas je večina doma.

Mislim, halo ... tukaj itaq nimamo kaj debatirat. Pravila ZAMSa za organizatorje in tekmovalce so jasna in konec. Zato so, da se jih držimo in za vsakega veljajo isto.
Uporabniški avatar
ŠKALEC
Forumski veteran

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 28.10.2007, 17:43

Kot predsednik MSM (ModelSportMaribor) moram po uradni dolžnosti (na zahtevo članov) podati pritožbo na predlagan termin zadnje off-road dirke.

razlog za pritožbo:
sobota, 3.11.2007 kot dan tekme za DP 2007 ne ustreza.
ni na spisku rezervnega termina.

PRAVILNIK 2007 napisal/-a:1.5.Uporaba rezervnega termina:
Do tega je društvo, ki ţeli prestaviti razpisano dirko na rezervni termin, upravičeno izključno zaradi neprimernega vremena oz. pogojev za izvedbo dirke. O tem odločita tehnični delegat oz. glavni sodnik po posvetovanju s predstavniki tekmovalcev, najkasneje 30 minut pred uradnim začetkom dirke – tekmovanja, to je startom prve kvalifikacijske voţnje, oziroma ob nenadnem močnem poslabšanju vremena.

1.6.Uporaba izrednega termina:
V primeru, da tehnični delegat oceni, da tudi na dirki, izpeljani v rezervnem terminu, vreme ni primerno za izvedbo tekmovanja, se določi nov – izredni termin. Društvo, ki dirko prireja, mora na kraju napovedane dirke določiti omenjeni izredni termin, v katerem se dirko izpelje v vsakem vremenu in o tem tudi pisno seznaniti ZAMS. Izredne termine se določi ob prostih sobotah ali nedeljah in to v septembru, oktobru in novembru.
LP, Borut
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a rokec » 28.10.2007, 18:04

Prosil bi nekoga od poznavalcev, da objavi spisek rezervnih terminov, ki so bili določeni na začetku leta. Hvala v naprej.
Uporabniški avatar
rokec

Kraj: Gorica pri Slivnici

OdgovorNapisal/-a miha25 » 28.10.2007, 21:16

Tudi jaz kot predsednik topspeeda na zahtevo clanov izrazam protest! zaradi samovolno izbranega termima! termin ne ustreza rezervnemu terminu in ni izbran ne v soglasju tekmovalne komisije zamsa ne tekmovalcev.
Janez MEDJA,
TOPSPEED racing team
041 723 824 po 13 uri
Janez_medja@yahoo.com
http://topspeed.si
miha25
Forumski veteran

Kraj: nč več Jesenice, BOHINJ je moj domek!

OdgovorNapisal/-a GHOST » 29.10.2007, 02:00

Brez komentarja !!! :cry:
Zadnjič spremenil GHOST, dne 29.10.2007, 20:01, skupaj popravljeno 2 krat.
Lp Dean
040/239-554
ghost.013@gmail.com
Kolendar - Avstrijsko DP Elektro 2014
Uporabniški avatar
GHOST

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 29.10.2007, 02:12

GHOST napisal/-a:Malo se nekateri zamislite !
Vsi imate pripombe na pravilnik, češ da se ga ne drži !!!

Kaj pa, ko so se organizirale dirke za DP Off-road, pa se ni nihče pritožil, da določene stvari niso po pravilniku.
Naprimer :
V Mariboru ni strehe na odru, premalo širok oder, itd...

Kolikor vem si projektant tega odra bil prav ti tako, da nevem zakaj kritiziraš svoje delo :roll:
LP, Borut
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a GHOST » 29.10.2007, 02:19

Zakaj pa takrat nihče ni dal nobene pripombe ?

No sicer pa je preteklo že leto dni, in bi se oder lahko popravil, če se je vedelo, da boste organizirali DP.

No ja, pač je treba najti črno ovco.

Saj ne zamerim. :)
Lp Dean
040/239-554
ghost.013@gmail.com
Kolendar - Avstrijsko DP Elektro 2014
Uporabniški avatar
GHOST

OdgovorNapisal/-a RB Team » 29.10.2007, 06:41

No ja eni in isti znova in znova! Stvar je sledeča da dirka v Ljubljani defenitivno nebo na NEDELJO zaradi Shark obveznosti ,ki se pričnejo 4.11 toko da pridejo upoštev samo sobote,kar pa piše tudi v pravilniku ,da je možno izpeljava dirke za DP na soboto(rezervni termin).Drugače pa naj kdo drug prevzame izpeljave dirke........
Vsi ki ste se pač oglasili zgoraj neveste zadja zkaj se te stvari pač dogajajo!
Drugo leto ,če mene vprašate je pa DP OffRoad pod ???????????????????????

Moje mnenje!
RB Team
Lp: R.Blazina BAJA SS Čunga/Lunga Power
Uporabniški avatar
RB Team

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a ELO » 29.10.2007, 07:56

jaz ali tisti naši člani, ki so me poklicali in izrazili protest na izbran datum zagotovo nimamo nič osebnega proti janezu. glede na imena in njihova osebna mnenja lahko to trdim s 110% zanesljivostjo.

argument, na katerega se v imenu članov sklicujem je ta, da jih bo kar nekaj odšlo na krajše počitnice, ki jih ne bi radi prekinili zaradi tekme.
torej enak naslov, zaradi katerega se tekme ne organizirajo v mesecu juliju in avgustu.

streha na odru gor ali dol, to je zagotovo malenkost v primerjavi z izbranimi datumi.

lep pozdrav!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 29.10.2007, 09:00

Kot organizatorja dirke me najbolj moti to, da dirke ni bilo možno izpeljati v rednem terminu. Vsak, ki je opazoval včerajšne vreme je lahko ugotovil da je bila odpoved upravičena.

Ker v letošnjem letu ne morem organizirati dirk ob nedeljah, sem ocenil, da je v interesu tekmovalcev, da se dirka izpelje čim hitreje, saj je verjetnost za primerno vreme kasnejšega datuma manjša. Soboto sem izbral, ker pravilnik ZAMS dopušča izvedbo rezervne dirke v soboto. Veliko število tekmovalcev je že v soboto zvečer, takoj po objavi rezevnega termina potrdilo svoje prijave.

O uradnih postopkih in pravilniku pa tole:

V ZAMS-u imamo tehnično tekmovalno komisijo, katere član sem med drugimi tudi jaz in nekteri, ki jim ne ustreza izvedba sobotne dirke. Vsi smo stari znanci in se vedno kadar se je treba o čem dogovoriti pokličemo po telefonu, zato ne razumem zakaj o dirki najprej razpravljate na forumu (ki ni uradna oglasna deska ali prostor za komunikacijo ZAMS), namesto da bi se o težavi pogovorili in jo rešili.

O pravilniku in uradnih rezervnih terminih pa tole:

Do nedavnega je bil v tej temi objavljen spisek datumov tekmovanj v letu 2007 :
viewtopic.php?t=13091

Ne spominjam se, da bi v začetku leta določali datume rezervnih terminov, (če pa kje obstaja zapisnik o datumih rezervnih terminov, naj ga prosim objavi), časa za predolgo razpravljanje o rezervnem terminu pa ni v izobilju, saj prihaja zima.

Težavo z zadnjo dirko bomo kljub vsemu rešili na Tehnično tekmovalni komisiji in o odločitvi pravočano obvestili tekmovalce.

V prihodnosti razmišjam o odmiku od organizacije dirk na državnem nivoju, saj do zapletov prihaja izključno na takšnih dirkah zaradi ljudi, ki nimajo interesa sodelovati, ampak si želijo ustvarjati politiko. V našem društvu smo sposobni organizirati dirke na najvišjem nivoju, na katere bo vedno prišlo dovolj zadovoljnih tekmovalcev, zato ne potrebujemo zdraharjev, ki si jih željio preprečiti. Organizatorji državnega prvenstva lahko v prihodnosti o vseh detajlih na dirkah odločate brez mene in se sami ukvarjate z izvedbo dirk.
Uporabniški avatar
MANTUA

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov