Kot organizatorja dirke me najbolj moti to, da dirke ni bilo možno izpeljati v rednem terminu. Vsak, ki je opazoval včerajšne vreme je lahko ugotovil da je bila odpoved upravičena.
Ker v letošnjem letu ne morem organizirati dirk ob nedeljah, sem ocenil, da je v interesu tekmovalcev, da se dirka izpelje čim hitreje, saj je verjetnost za primerno vreme kasnejšega datuma manjša. Soboto sem izbral, ker pravilnik ZAMS dopušča izvedbo rezervne dirke v soboto. Veliko število tekmovalcev je že v soboto zvečer, takoj po objavi rezevnega termina potrdilo svoje prijave.
O uradnih postopkih in pravilniku pa tole:
V ZAMS-u imamo tehnično tekmovalno komisijo, katere član sem med drugimi tudi jaz in nekteri, ki jim ne ustreza izvedba sobotne dirke. Vsi smo stari znanci in se vedno kadar se je treba o čem dogovoriti pokličemo po telefonu, zato ne razumem zakaj o dirki najprej razpravljate na forumu (ki ni uradna oglasna deska ali prostor za komunikacijo ZAMS), namesto da bi se o težavi pogovorili in jo rešili.
O pravilniku in uradnih rezervnih terminih pa tole:
Do nedavnega je bil v tej temi objavljen spisek datumov tekmovanj v letu 2007 :
viewtopic.php?t=13091
Ne spominjam se, da bi v začetku leta določali datume rezervnih terminov, (če pa kje obstaja zapisnik o datumih rezervnih terminov, naj ga prosim objavi), časa za predolgo razpravljanje o rezervnem terminu pa ni v izobilju, saj prihaja zima.
Težavo z zadnjo dirko bomo kljub vsemu rešili na Tehnično tekmovalni komisiji in o odločitvi pravočano obvestili tekmovalce.
V prihodnosti razmišjam o odmiku od organizacije dirk na državnem nivoju, saj do zapletov prihaja izključno na takšnih dirkah zaradi ljudi, ki nimajo interesa sodelovati, ampak si želijo ustvarjati politiko. V našem društvu smo sposobni organizirati dirke na najvišjem nivoju, na katere bo vedno prišlo dovolj zadovoljnih tekmovalcev, zato ne potrebujemo zdraharjev, ki si jih željio preprečiti. Organizatorji državnega prvenstva lahko v prihodnosti o vseh detajlih na dirkah odločate brez mene in se sami ukvarjate z izvedbo dirk.