Hi!
Se zadnji post preden grem na dopust

.... ali pa tudi ne
Torej .... prvo celice. Te GP celice, ki jih omenjas ti nebi glih priporocal ker bos verjetno razocaran. Celice razlicnih kapacitet ne smes polniti skupaj niti jih ne smes vezati v kompet. V tvojem primeru bi ti priporocal rajsi nakup 8 kom. preizkusenih celic nekaj v rangu Sanyo Gold 1000 mAh (NiCd) ali Sanjo Twicell 1850 mAh (NiMh).
Motor ze imas Speed 400 (če se ne motim je 6V rajt) to je v redu. Eliso za zacetek bi dal kar Günther (imajo jih v MB v Cipu) z tem ne mores zgresiti. Regler ze tako imas. Motor montiraj tako kot ti je rekel marjan. Najbolje je za zacetek montirati motor na krilo kar z pomocjo vezic, ki jih uporabljajo elektricarji za povezovanje kablov. S tem, da das na spodnjo in zgornjo stran krila kjer pride motor eno descico. Tako kot si videl pri meni. Ko bos motor z vezicami zategnil, daj zgoraj cez njega in hkrati cez vezice se kos selotejpa. Z tem bos motor se bolje fiksiral. V prostor pod motorjem med vezico in motor pa je najbolje potisniti se eno letvico na vsaki strani, ki jih lahko potem z sekundnim lepilom kar zalepis. Tako, da motor se dodatno fiksira in zategne ter prepreci premikanje motorja levo in desno (pazi da ti sekundno lepilo ne pride v stik z stiroporjem). Aja motorja ne ugrezaj v stiropor ampak raje ustrezno obdelaj te descice in tako dobi naklon motorja.
Z tem ko si regler in vse skupaj pogreznil v krilo si verjetno krilo malo oslabil ceprav se ti se sedaj, ko se nimas kaksnih velikih padcev za sabo zdi krilo dovolj trpezno. Zaenkrat lahko pustis tako, ce pa se ti bo zgodilo to kar meni, da ti bo krilo v zraku hotelo vibrirati pri velikih hitrostih, takrat pa bi bilo priporocljivo razmisliti o kaksni ojacitvi z karbonskimi palcami.
Jaz sem ravno zaradi tega raje pustil sprejemnik in regler zunaj krila. Cez njiju pa sem dal kar karton da sem zavaroval komponente v primeru kaksnega kresa.
Aja pa na koncu preveri se ce imas tezisce na ustreznem mestu.
To bi bilo v grobem skupaj potegnjeno
Ce ti se kaj ne bo jasno me lahko se poklices. Danes in jutri sem se doma.
Lp Bostjan