Po 3. dirki za LRP - HPI Challenge SLO - JESENICE

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

Re: Po 3. dirki za LRP - HPI Challenge SLO - JESENICE

OdgovorNapisal/-a nejc » 17.06.2008, 23:21

In to naj bi pomenilo kaj?
http://www.delko.si/
Mugen MBX-6R EU
Uporabniški avatar
nejc
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 17.06.2008, 23:25

Sem, da ostane tako kot je in da se dirka NE ponovi in da v classic kategoriji ostane zmagovalec Tadej Began. ;))

Te dirke nekateri preveč resno jemlejte. :evil:

Saj to nam je hobi, ne pa breme in kreganje.

Pri nas v classic kategoriji smo uživali v nedeljskih vožnjeh in ne želimo te dirke razveljaviti. :x

Zaradi ene karegorije (17T), ne bomo ponovili cele dirke in imeli dodatne stroške. :twisted:

Žal pač letos D.Š. ne bo skupni prvak v 17T kategoriji. :oops:
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 17.06.2008, 23:53

nitro-s napisal/-a:Zaradi ene karegorije (17T), ne bomo ponovili cele dirke in imeli dodatne stroške. :twisted:

Jaz predlagam, da se samo A skupini ki so imeli težave briše dirka.

Tako bi B skupina zasedla najboljši izkupiček in vse točke :lol: pa pokale nam prosim predajte :wink:

Pa bomo vsi zadovoljni.
LP, Borut
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a FASTLANE » 18.06.2008, 00:21

Jaz sem tudi za to da vse ostane kakor se je dirka zakljucla. Vsi smo vozili pod enakih pogojih in tezavah.
Naj vsaki tekmovalec tu gor napise za kaj je in vecina naj zmaga.
Imam obcutek da bo skoda vecja bila ce se dirka anulira, kodar da vse ostane kakor je.
Janez Nebec je priznal da je problem bil z merilnim sistemom in da ni vse potekalo kakor bi naj bilo.
Logicno je da smo vsi tekmovalni in da vsaki zeli cim bolsi zezultat dosesti. Razumem tudi tiste ki se bunijo in imajo obcutek da se jim krivica dogaja.
Jaz osebno se veselim za Tadeja Begana za njegovo prvo mesto in da ima moznost vse v LRP Challenge kategoriji Classic.
Ce pa se ta dirka anulira, mu nikakor ni mozno maximum dosesti, kar pomeni da naj na nasljedno leto caka.
V tem problemu ki je nastal nikakor ni mozno najti resitev da bo jo vsi zadovilni. Ampak lahko skupno probamo resitev najti da jih bo najmajn oskodovanih.

Lp. Dali Pompe
Uporabniški avatar
FASTLANE
----------------------------

OdgovorNapisal/-a Tadejchek » 18.06.2008, 00:44

Za moje pojme je nesmisel oškodovati vse tekmovalce zgolj zaradi pritožb posameznikov v kategoriji 17T.
Organizator ima pravico, da se odloči kakor se hoče, tudi razveljavi rezultate in ponovi dirko.
V tem primeru pa predlagam, da glasujejo vsi tekmovali za DA/NE in večina pač zmaga ... pa še tukaj bi omejil glasovanje zgloj na 17T kategorijo, saj iz drugih, kolikor je pač za videt, ni pritožb. :wink:

Jaz vem da bi se mel isto fajn tudi če bi bil 5.
Je pa res da mi je zmaga dala velik zagon :mrgreen:

Kar se tiče pa g.Nebca pa nimam z njim nobenih zamer, edino rezervni deli bi lahko bili dobavljivi ali celo tam na zalogi.
V bistvu je sedaj že več kot očitno da je podvozje ena velika šibka točka Cyclona S in mislim, da ni enega, ki ga še ni zlomil (Borcy izvzet) :wink:
Payback is a bitch ain't it?
Uporabniški avatar
Tadejchek

OdgovorNapisal/-a kurty » 18.06.2008, 08:44

Zame osebno je zadeva povsem jasna:

Dirka, ki ne poteka v skladu z pravilnikom je neveljavna - jasna stvar!
Če moj avto ne bo ustrezal pravilniku bom diskvalificiran - jasna stvar!
Če se bom zaletaval v druge dobim kazen - jasna stvar!
Če ne pobiram avtkov dobim kazen - jasna stvar!

Drugače sploh ne bi rabili pravil..... ;))

P.s. Včeraj sem plačal kazen, ker sem telefoniral med vožnjo.
Mi niti na misel ni prišlo, da bi policistu težil z tem kako pomemben poslovni klic sem imel in kaj sem s tem pridobil oziroma bi lahko zgubil, če se ne bi oglasil....Sem pač kršil predpise, ki so povsem jasni.... ;)) Cena kršitve = 60 euro - moj problem.... :D :D :D
Uporabniški avatar
kurty

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a Cimer » 18.06.2008, 09:07

Po dolgem času sem se ponovno udeležil dirke v elektro kategoriji. Prišel sem uživat v vožnji in se družit s prijatelji. To mi je uspelo 100% in zadovoljen sem se zvečer vračal domov v Ljubljano. Razumem pa tudi tiste, ki jim rezultat veliko pomeni in so zaradi napačne nastavitve merilnega sistema bili eventualno oškodovani.

Ne glede na zaplete z merjenjem časa smatram, da so rezultati v moji kategoriji Classic pravilni, saj so enaki doseženim mestom v finalnih vožnjah. Tudi, če bi kdo naredil še kak krog se rezultat nebi spremenil.

Načeli smo tudi večno temo sodnikov in iz lastnih izkušenj vam povem, da je sodnik en sam in ne more gledati in kontrolirati vseh 10 tekmovalcev naenkrat. Vedno se bo kdo našel in se pritoževal nad sodniki, ker mu kakšna akcija sotekmovalca v žaru borbe ni bila všeč. Ampak te zamere je potrebno pustiti na odru za tekmovalce in ko greš dol moraš to pozabiti. Dirkanje je šport in odvisen tudi od sreče.

Skratka moje menje je tako, da dirka je bila, bile so storjene neke napake, katere je organizator priznal in se opravičil in to je to. Življenje gre naprej in na naslednji dirki bodo organizatorji prav gotovo bolj pozorni in bo merilni sistem nastavljen pravilno.
Lep modelarski pozdrav!
Marko S.
Uporabniški avatar
Cimer
Član

OdgovorNapisal/-a QUADE » 18.06.2008, 09:30

cimer organizator je med dirko bil opozorjen, vendar ni priznal napake in je trdil da je napaka v glavah tekovalcev!
Pričelo se je ;)
QUADE

OdgovorNapisal/-a Cimer » 18.06.2008, 09:56

Poglej, jaz sem podal samo svoje menje s kateril se lahko strinjaš ali pa ne. Polemiziral o tem pa ne bom....
Lep modelarski pozdrav!
Marko S.
Uporabniški avatar
Cimer
Član

OdgovorNapisal/-a optix » 18.06.2008, 10:14

kurty napisal/-a:Zame osebno je zadeva povsem jasna:
Dirka, ki ne poteka v skladu z pravilnikom je neveljavna - jasna stvar!

Se popolnoma strinjam :D Vendar v nedeljo ni šlo za celo dirko, ki ni potekala
v skladu s pravilnikom, ampak za finalne vožnje. Kvalifikacije so potekale brez
napak z merilnim sistemom. Zatorej cela dirka v tem primeru ne more biti
neveljavna.

Glede na to, da je velika večina tekmovalcev v vseh kategorijah odšla v nedeljo
domov zadovoljnih, je verjetno vredno dobro razmisliti o odločitvah, ki bodo
sledile.

Cheers 8)
All Electronic components run on smoke. You let the smoke out and it no longer works.
Spektrumized driver.
Uporabniški avatar
optix

OdgovorNapisal/-a slowy » 18.06.2008, 10:32

@optix: narobe!! Že kvalifikacijske vožnje niso bile merjene prav oz. zelo dvomim da so bile merjene prav.
Rezultati v kvalifikacijah so se po mojem mnenju merili napačno. Še enkrat ponavljam konkreten primer: Nejc Duh je v 2.kvalifikacijah štartal kot četrti in na koncu povsem ujel mene (torej Mateja Dobnikarja), pa je bil kljub temu drugi. Po mojem skromnem mnenju bi moral biti prvi. Če ni tako naj me kdo popravi.

Finalne vožnje pa so bile merjene prav, dejstvo pa je, da je časomerilec (oz. računalnik oz. kdorkoli) napačno govoril, kdo je že končal z vožnjo.

Lp, Matej
Take it slooooooowwwwwww!!!!
Uporabniški avatar
slowy
Novinec

OdgovorNapisal/-a kurty » 18.06.2008, 10:33

Se popolnoma strinjam :D Vendar v nedeljo ni šlo za celo dirko, ki ni potekala
v skladu s pravilnikom, ampak za finalne vožnje. Kvalifikacije so potekale brez
napak z merilnim sistemom. Zatorej cela dirka v tem primeru ne more biti
neveljavna.

Narobe!

Ker dirka ni bila prekinjena morajo biti tako kvalifikacije kot finalne vožnje izvedene regularno!
V primeru dežja recimo bi lahko upoštevali samo kvalifikacije... ;))

Da se razumemo: govorim o pravilih in spoštovanju le-teh in tu ne gre za navijanje v eno ali drugo stran niti nimam nobenih osebnih interesov za razveljavitev ali ne razveljavitev. Pa tudi kalkuliram ne kaj bo kdo pridobil ali izgubil p venem ali drugem primeru!

Dejstvo je, da ravno nered in nespoštovanje pravil prinaša slabo voljo na dirkališča. Na to že dolgo opozarjam ... ;))

Če je večin zadovoljna z razmerami na LRP tekmovanjih potem je pa ta debata itak povsem nepotrebna!
Uporabniški avatar
kurty

OdgovorNapisal/-a optix » 18.06.2008, 10:39

slowy napisal/-a:@optix: narobe!! Že kvalifikacijske vožnje niso bile merjene prav oz. zelo dvomim da so bile merjene prav.

Možno, čeprav jaz tega iz rezultatov na mylaps.com nisem razbral.

kurty napisal/-a:
Če je večin zadovoljna z razmerami na LRP tekmovanjih potem je pa ta debata itak povsem nepotrebna!

Jaz sem pisal v zvezi z zadnjo dirko. Itak sem bil poleg te še samo na prejšnji v MB,
tako da splošnih razmer v LRP-SLO ne morem komentirati (oz. bi bilo nekorektno,
ker sam nimam dovolj 'kilometrine' iz omenjenega tekmovanja :lol: ).

Lp,
Tibor
All Electronic components run on smoke. You let the smoke out and it no longer works.
Spektrumized driver.
Uporabniški avatar
optix

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 18.06.2008, 12:27

nitro-s napisal/-a:Sem, da ostane tako kot je in da se dirka NE ponovi in da v classic kategoriji ostane zmagovalec Tadej Began. ;))

Te dirke nekateri preveč resno jemlejte. :evil:

Saj to nam je hobi, ne pa breme in kreganje.

Pri nas v classic kategoriji smo uživali v nedeljskih vožnjeh in ne želimo te dirke razveljaviti. :x

Zaradi ene karegorije (17T), ne bomo ponovili cele dirke in imeli dodatne stroške. :twisted:

Žal pač letos D.Š. ne bo skupni prvak v 17T kategoriji. :oops:

Stanko je hobi je pa tudi dirkanje.. Kakor za koga. Recimo se trudiš , nastavljaš zmečeš ogromno denarja in potem so težave.. Glede merilnega sistema , vsi imamo vedno težave so že bile v ljubljani.. Kako to da meni samo na LRP-SLO dirkah transponder oddaja slab signal... Drugje je vedno vse ok..

Eni bi ponovili eni nebi, zato so pravilniki ker potem smo spet na stanju ki ni ničemur podobno.. Meni je vseeno ali se ponovi ali ne
Jetforce

OdgovorNapisal/-a buddha_luka » 18.06.2008, 12:48

samo eno pripomnim:

jest in tilen v 2 tekmi za dp off road v tolminu sva bila oškodovana za en krog zaradi merilnega sistema pa se noben od naju ne pritožuje...

jaz tudi hodim na dirke večinoma zaradi druženja in če imam slab rezultat (večinoma ga imam) mi ni pol bed še tri tedne. ;))
lp. Luka čuden
Elcon cleon mmx 1:6
KOpropo eurus ex-10 black edition
Lrp blast 10 bx 1:10
Lrp shark full tuned 1:18
HB cyclone-s drift 1:10
Državni prvak 1:6 2010,2011
Evropski prvak 1:6 2011
SM SE MAL POHVALU ANE!?
Uporabniški avatar
buddha_luka

Kraj: logatec

OdgovorNapisal/-a FASTLANE » 18.06.2008, 12:56

Ce se dirka razveljavi bo treba vsem tekmovalcem stroske pokrit, ker oni ni so krivi za napacno izvedbo dirke.
To pomeni :
- bencin
- cestnina
- startnina
- en set gum

Zgubljen cas pa se ne da povrnit. Jaz si moram denar nasparat da si lahko dirke financiram in zaradi tega tudi ni sem mogel iti na prvo dirko.
Ni praviceno da se dirka crta in da stroski ostanejo ki so nastali.
Ni mi pa jasno zakaj ni noben takoj po dirki v Jesenicah na dirkaliscu trotestiral, ampak sele zdaj na forumu.
Logicno je zdaj odvisno za kaj se bo Janez Nebec odlocil.
Resitev bi tudi mogoce bila, da ce se v kategoriji Classic in 23T tekmovalci strinjajo z rezultaki. Naj se potem samo 17T anulira ali ponovi.

Bilo kakor bo ispadla odlocitem, se dolgo se bo o tem dikutiralo, kaj bi bilo ce bi bilo.

Lp. Dali Pompe
Uporabniški avatar
FASTLANE

OdgovorNapisal/-a miha25 » 18.06.2008, 23:08

Pozdravljeni!
Najprej zahvala vsem modelarjem topspeed, ki so v dežju v soboto za vas šraufal deske in premočeni pometal kolikor se je dalo. Svaka čast. Še enkrat hvala.
Kdor je pozabu je bilo iz sobote v nedeljo deževno. In najbolj zgodne so čakale velike luže. In tisti najbol zgodni in solidarni so kaj hitro dobili metle (bilo jih je 6) in poprijeli za njih. Hvala vsem!!!!

Zahvala vsem tekmovalcem za pohvale. Čestitke za dokaj fer boje.

Če prav se iz vsega srca pridružujem Stankotu: Nekateri hudičevo preveč resno jemljejo tele dirke.

p.s. Ravno smo debatirali z kolegi pred letom dvema je bilo na dirki na vsakem obrazu zaznati nasmehe, komunikacijo, pa ploskanje , zdej pa vsak za svoj žakel skrbi pa če ni zapisana dobra uvrstitev ne zna živeti naprej brez da bi ....

Imejte se fajn
Janez Medja
Janez MEDJA,
TOPSPEED racing team
041 723 824 po 13 uri
Janez_medja@yahoo.com
http://topspeed.si
miha25
Forumski veteran

Kraj: nč več Jesenice, BOHINJ je moj domek!

OdgovorNapisal/-a kurty » 22.06.2008, 12:32

Da ne bomo preveč pametovali...tu je zaključek debate ;))

http://dreamteam.mantua-model.si/forum/ ... f69c30#324
Uporabniški avatar
kurty

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 22.06.2008, 16:56

No pa še da ne rabite hodit tja :

Na tekmovanju LRP-HPI Challenge na Jesenicah 15.6.2008 je prišlo do večih napak pri merjenju časov, zato rezltati, ki so bili objavljeni po dirki niso veljavni.

Opis napak:

1.) Napačna nastavitev programa za merjenje v kvalifikacijskih vožnjah:

V kvalifikacijskih vožnjah je bil v programu za merjenje časov napačno nastavljen način štarta, zaradi česar se je merjenje časov nekaterim tekmovalcem zaključilo preden so dokončali zadnji korg, kar pomeni, da so bili rezultati kvalifikacijskih voženj pri nekaterih tekmovalcih napačni.

2.) Napačna prekinitev dirke v finalnih vožnjah:

V finalnih vožnjah je operate merilnega sistema zaključil merjenje preden so tekmovalci zaključili zadnji krog, zaradi česar v rezultatih ni registriran zadnji krog dirke.

Vsem tekmovalcem se opravičujem za storjene napake, ki smo jih opazili prepozno in se na tekmovanju ne bi smele zgoditi.

Veljavnost dirke:

Po pravilniku dirka ni veljavna, pred odločitvijo o razveljavitivi rezultatov pa sem se posvetoval z večino tekmovalcev, ki so sodelovali na tekmovanju.

Iz razpoložljivih podatkov v računlaniku merilnega sistema, ki je registrial prehode prek merilne zanke tudi po prekinitvi merjenja, so izračunani rezultati naslednji:

1.) Kategorija Classic:

Rezultati kvalifikacijskih voženj in rezultati vseh finalnih voženj (dosežena mesta tekmovalcev) so enaki rezultatom, ki so bili objavljeni na tekmovanju.

2.) Kategorija 23T:

V rezultatih kvalifikacijskih voženj sta tekmovalca Miran Šetinc in Tomaž Noč dosegla za eno mesto boljši štartni položaj v finalu A in sta zardi tega v finalnih vožnjah štartala z za eno mesto slabšega štartnega položaja, kot bi sicer. Rezultati kvalifikacijskih voženj za tekmovalce, ki so se uvrstili v finale B se ujemajo z objavljenimi rezultati.

Rezultati finalnih voženj (dosežena mesta tekmovalcev) se v vseh vožnjah ujemajo z rezultati, ki so bili objavljeni na tekmovanju.

3.) Kategorija 17T:

Po rezultatih kvalifikacij v kategoriji 17T bi se moral Borut Svoljšak uvrstiti v finalno skupino A in ne B. Rezultati finalnih voženj se ujemajo z objavljenimi rezultati.

Napake pri sojenju:

Nekaj tekmovalcev se je pritožilo zaradi domnevno pristranskega sojenja sodnika v kategoriji 17T, kar sem upošteval pri odločitvi o veljavnosti dirke za to kategorijo.

Pred odločitvijo o veljavnosti sem se posvetoval z večino tekmovalcev in predstavniki društev, ki so sodelovala na tekmovanju, zato se najprej zahvaljujem vsem, ki ste sodelovali s svojimi mnenji in odgovorili na pošto, ki sem jo poslal tekmovalcem.

Čeprav bi dirka po pravilniku morala biti razveljavljena, sem upošteval željo večine tekmovalcev v kategorijah "Classic challenge" in "23T", ki so želeli, da se rezultati dirke veljavni. Oba voznika, ki sta bila oškodovana za štrtni položaj v finalnih vožnjah sta se strinjata z doseženimi rezultati, nihče od tekmovalcev v teh dveh kategorijah pa ni zahteval razveljavitva tekmovanja. Zaradi želje večine tekmovalcev v kategorijah "Classic Challenge" in 23T je tekmovanje za ti dve kategoriji veljavno.

Mnenja tekmovalcev v kategoriji 17T so deljena, zato je dirka za kategorijo 17T razveljavljena. Tekmovalci v kategoriji 17T imajo pravico do povračila štartnine, kompleta tekmovalnih gum in potnih stroškov. Prosim, da vloge za povračilo potnih stroškov pošljete do 30.6.2008 po elektronski pošti: mantua@mantua-model.si ali po pošti na naslov organizatorja.

Nekateri tekmovalci so me opozorili tudi na možne nepravilnosti pri merjenju časov na preteklih tekmovanjih. Poteka prejšnjih tekmovanj ne morem natančno preveriti, ker rezultati merjenj niso v celoti arhivirani, dopoščam pa možnost da je do napak pri merjenju kvalifikacijskih voženj prišlo tudi na katerem od preteklih tekmovanj. Glede na to da v roku za pritožbe na prejšnjih tekmovanjih ni bila vložena nobena pritožba glede merjenja časov in da do napak ni prihajalo v finalnih vožnjah so pretekla tekmovanja veljavna.

Vsem prizadetim se še enkrat opravičujem za storjene napake, z ekipo v kateri bo nekaj sprememb se bomo potrudili, da na prihodnjih tekmovanjih ne bo prihajalo do podobnih napak, k sodelovanju pa vabim vse, ki ste pripravljeni izboljšati organizacijo dirk.
Jetforce

Prejšnja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov