Moderator: Jetforce
nitro-s napisal/-a:Zaradi ene karegorije (17T), ne bomo ponovili cele dirke in imeli dodatne stroške.![]()
kurty napisal/-a:Zame osebno je zadeva povsem jasna:
Dirka, ki ne poteka v skladu z pravilnikom je neveljavna - jasna stvar!
Se popolnoma strinjamVendar v nedeljo ni šlo za celo dirko, ki ni potekala
v skladu s pravilnikom, ampak za finalne vožnje. Kvalifikacije so potekale brez
napak z merilnim sistemom. Zatorej cela dirka v tem primeru ne more biti
neveljavna.
slowy napisal/-a:@optix: narobe!! Že kvalifikacijske vožnje niso bile merjene prav oz. zelo dvomim da so bile merjene prav.
kurty napisal/-a:Če je večin zadovoljna z razmerami na LRP tekmovanjih potem je pa ta debata itak povsem nepotrebna!
nitro-s napisal/-a:Sem, da ostane tako kot je in da se dirka NE ponovi in da v classic kategoriji ostane zmagovalec Tadej Began.![]()
Te dirke nekateri preveč resno jemlejte.![]()
Saj to nam je hobi, ne pa breme in kreganje.
Pri nas v classic kategoriji smo uživali v nedeljskih vožnjeh in ne želimo te dirke razveljaviti.
Zaradi ene karegorije (17T), ne bomo ponovili cele dirke in imeli dodatne stroške.![]()
Žal pač letos D.Š. ne bo skupni prvak v 17T kategoriji.
Na tekmovanju LRP-HPI Challenge na Jesenicah 15.6.2008 je prišlo do večih napak pri merjenju časov, zato rezltati, ki so bili objavljeni po dirki niso veljavni.
Opis napak:
1.) Napačna nastavitev programa za merjenje v kvalifikacijskih vožnjah:
V kvalifikacijskih vožnjah je bil v programu za merjenje časov napačno nastavljen način štarta, zaradi česar se je merjenje časov nekaterim tekmovalcem zaključilo preden so dokončali zadnji korg, kar pomeni, da so bili rezultati kvalifikacijskih voženj pri nekaterih tekmovalcih napačni.
2.) Napačna prekinitev dirke v finalnih vožnjah:
V finalnih vožnjah je operate merilnega sistema zaključil merjenje preden so tekmovalci zaključili zadnji krog, zaradi česar v rezultatih ni registriran zadnji krog dirke.
Vsem tekmovalcem se opravičujem za storjene napake, ki smo jih opazili prepozno in se na tekmovanju ne bi smele zgoditi.
Veljavnost dirke:
Po pravilniku dirka ni veljavna, pred odločitvijo o razveljavitivi rezultatov pa sem se posvetoval z večino tekmovalcev, ki so sodelovali na tekmovanju.
Iz razpoložljivih podatkov v računlaniku merilnega sistema, ki je registrial prehode prek merilne zanke tudi po prekinitvi merjenja, so izračunani rezultati naslednji:
1.) Kategorija Classic:
Rezultati kvalifikacijskih voženj in rezultati vseh finalnih voženj (dosežena mesta tekmovalcev) so enaki rezultatom, ki so bili objavljeni na tekmovanju.
2.) Kategorija 23T:
V rezultatih kvalifikacijskih voženj sta tekmovalca Miran Šetinc in Tomaž Noč dosegla za eno mesto boljši štartni položaj v finalu A in sta zardi tega v finalnih vožnjah štartala z za eno mesto slabšega štartnega položaja, kot bi sicer. Rezultati kvalifikacijskih voženj za tekmovalce, ki so se uvrstili v finale B se ujemajo z objavljenimi rezultati.
Rezultati finalnih voženj (dosežena mesta tekmovalcev) se v vseh vožnjah ujemajo z rezultati, ki so bili objavljeni na tekmovanju.
3.) Kategorija 17T:
Po rezultatih kvalifikacij v kategoriji 17T bi se moral Borut Svoljšak uvrstiti v finalno skupino A in ne B. Rezultati finalnih voženj se ujemajo z objavljenimi rezultati.
Napake pri sojenju:
Nekaj tekmovalcev se je pritožilo zaradi domnevno pristranskega sojenja sodnika v kategoriji 17T, kar sem upošteval pri odločitvi o veljavnosti dirke za to kategorijo.
Pred odločitvijo o veljavnosti sem se posvetoval z večino tekmovalcev in predstavniki društev, ki so sodelovala na tekmovanju, zato se najprej zahvaljujem vsem, ki ste sodelovali s svojimi mnenji in odgovorili na pošto, ki sem jo poslal tekmovalcem.
Čeprav bi dirka po pravilniku morala biti razveljavljena, sem upošteval željo večine tekmovalcev v kategorijah "Classic challenge" in "23T", ki so želeli, da se rezultati dirke veljavni. Oba voznika, ki sta bila oškodovana za štrtni položaj v finalnih vožnjah sta se strinjata z doseženimi rezultati, nihče od tekmovalcev v teh dveh kategorijah pa ni zahteval razveljavitva tekmovanja. Zaradi želje večine tekmovalcev v kategorijah "Classic Challenge" in 23T je tekmovanje za ti dve kategoriji veljavno.
Mnenja tekmovalcev v kategoriji 17T so deljena, zato je dirka za kategorijo 17T razveljavljena. Tekmovalci v kategoriji 17T imajo pravico do povračila štartnine, kompleta tekmovalnih gum in potnih stroškov. Prosim, da vloge za povračilo potnih stroškov pošljete do 30.6.2008 po elektronski pošti: mantua@mantua-model.si ali po pošti na naslov organizatorja.
Nekateri tekmovalci so me opozorili tudi na možne nepravilnosti pri merjenju časov na preteklih tekmovanjih. Poteka prejšnjih tekmovanj ne morem natančno preveriti, ker rezultati merjenj niso v celoti arhivirani, dopoščam pa možnost da je do napak pri merjenju kvalifikacijskih voženj prišlo tudi na katerem od preteklih tekmovanj. Glede na to da v roku za pritožbe na prejšnjih tekmovanjih ni bila vložena nobena pritožba glede merjenja časov in da do napak ni prihajalo v finalnih vožnjah so pretekla tekmovanja veljavna.
Vsem prizadetim se še enkrat opravičujem za storjene napake, z ekipo v kateri bo nekaj sprememb se bomo potrudili, da na prihodnjih tekmovanjih ne bo prihajalo do podobnih napak, k sodelovanju pa vabim vse, ki ste pripravljeni izboljšati organizacijo dirk.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov